söndag 26 april 2009

Helger - vår akilleshäl?

Under helgen när jag surfat runt på andra
Bloggers United-bloggar så verkar det ha varit en helg i fuskets tecken.
Alltså. Vad är det som gör att vi fuskar på helgen?
För egen del har jag ju druckit en del vin, men maten har vart ok.
Fast för mig har aldrig mitt matintag varit problemet,
utan min akilleshäl är ju godis och bullar, ja sötsaker typ.

Vad fuskar ni med? Vad är er akilleshäl?
Och varför fuskar ni på helgerna?

7 kommentarer:

Anna sa...

Jag tror att lördag är en allmän godisdag, man sitter med familjen och myser..och då ÄR det extra hårt. Jag hade tur igår, min första lördag i rivstarten jobbade jag till sena kvällen, så jag slapp tänka!
Min akilleshäl är GODISET. Eller allt med socker i egentligen. Och Cola Light har alltid varit en last, den är faktiskt också svår att vara utan känner jag..

Anonym sa...

Jag fuskar allra mest med träning på helgerna... och sen har jag svårt att få ihop det med alla mål mat... Blir oftast senare frukost, sen åker man iväg och gör nått, helt plötsligt är klockan 15 eller nått och man har inte ätit sen man klev upp.. Blodsockret i botten osv. Inte bra!

I fredags var jag ut på restaurang, då blev det pasta... mest för att det inte fanns så mycket annat, men också för att det var det som plånboken tillät... Men jag går SÄLLAN ut på restaurang.

Hmm... vad kan det mer vara. Ett glas vin eller två kan det bli också? Speciellt om vi har gäster...

Ango sa...

Mitt problem är att man ofta på helgerna har så mycket man vill/ska göra och mattiderna blir lite hur som helst.
Godiset, ja, det kan jag väl vara utan även om det kan vara svårt när resten av familjen sitter och festar på allt gott. Jag brukar inte "förbjuda" mig att smaka, men jag väljer att inte göra det. Jag brukar se till att jag har "råd" att ta ett par rutor riktigt god mörk choklad istället.

Cornelia sa...

Det är nåt psykiskt, man får lov att synda på helgerna. För mig är det vin på fredagarna som är det värsta fusket en vanlig helg. Dock inte denna helgen då jag totalt släppt alla hämningar :-)

Finessan sa...

Vi är matade med LÖRDAGSgodis sen barnsben. Det är tillåtet att äta godis på helgen. Gärna lite myskväll på fredagen också. Jag tror att det är det som sitter i. Lite fest så där, alla är lediga och fria. Moffa moffa. :P

Nu är mitt godissug i stort sett borta, men lösgodis är min last. Köpte ALTID en stor påse på fredagarna som självklart räckte lö och sö också.

Unknown sa...

Instämmer med Finessan! När det är myskväll ska det göras via munnen...konstigt nog.
Själv köpte vi tidigar gärna chips och ostbågar till fredagen och lördagen en godispåse.

Ändra bullar nu!!

Måndagsbarnet sa...

Haha, huvudet på spiken. När bloggarna tystnar...det är liksom inte så svårt att genomskåda vad som förssiggår just då. Jag hade min första fuskhelg. Förra helgen gick ju som en dans. Men nej, kroppen skrek, den vill ha. Den vill ha mer. Det är ett invant mönster som vi har svårt att bli av med, ett inrutat belöningssystem efter en tuff vecka. Men det är bara att kämpa på. Motivationen återkommer ju på måndag igen. :D